Odota hetki...
Odota hetki...

Asu & viihdy

Etusivu Asu & viihdy

Vaihda kallis elämä rikkaaseen

Asuminen Salossa on edullista ja mukavaa. Täältä saat omakotitalon samaan hintaan kuin Helsingistä yksiön.

Salon sijainti on loistava - moottoritietä hurauttaa Salosta Turkuun reilussa puolessa tunnissa ja pääkaupunkiseudulle reilussa tunnissa. Voit asua kätevästi keskellä kaupunkia ja palveluita, luonnonläheisellä asuinalueella omakotitalossa tai rivitalossa, puhtaassa maalaismaisemassa, ruukkikylän idyllissä tai lähellä harrastustasi, vaikkapa golfkentän vieressä.

Salossa riittää tekemistä, nähtävää ja koettavaa kaiken ikäisille. Salon urheilupuisto on valtakunnallisestikin vertaillen ainutlaatuinen keskittymä, missä harrastetaan kymmeniä lajeja ratsastuksesta jääkiekkoon ja golfiin. Aktiivinen yhdistystoiminta täydentää Salon monipuolisen harrastus- ja virkistystoiminnan.

Teijon kansallispuisto, ruukit ja kartanot sekä Salon iltatorit ja lukuisat muut tapahtumat lisäävät asukkaiden viihtyvyyttä ja houkuttelevat matkailijoita.

Tervetuloa asumaan ja viihtymään Saloon!
Miten yhdistää työ ja koti?:
Nina

7 asiaa, joista huomaa onnistuneensa. Unelmien perässä kulkenut Nina Sirén yhdisti kodin ja työn Salon Mathildedalissa: Nina perheineen muutti tunnelmalliseen Mathildedalin ruukkikylään tekemään haaveistaan totta. Kuusihenkisen perheen kaksi vanhinta lasta ovat jo muuttaneet omilleen opiskelujen perässä, mutta perheen pienimmät seurasivat mukana Teijon kyläkouluun ja päiväkotiin.

Takaisin kotiin:
Niina

Niina Ahonen kertoo paluumuuttajan tarinan: Niina varttui Salossa ja lähti lukion jälkeen opiskelemaan Helsinkiin. Opiskelut veivät mukanaan, perhe tuli perustettua ja vakituinen työkin löytyi Helsingistä. "Esikoisen ekaluokan lähestyessä tuli kuitenkin tunne siitä, että lapset olisi kiva kasvattaa turvallisessa ja tutussa ympäristössä", Niina kertoo.

Sujuva ja turvallinen arki:
Minna

Katila asuu Salossa mutta käy päivittäin työpaikallaan Helsingissä. Matka on taittunut usean vuoden ajan junalla. "Junalla kulkeminen sopii minulle loistavasti. Aloitan työt junassa ja saapuessani Helsinkiin olen jo työskennellyt 1,5 tuntia. Toimistolle siirtyminen on sopiva jaloittelutauko. Paluumatkalla viimeistelen päivän työt ja ajatukset ja näin pystyn pitämään työasiat poissa kotoa".

Ihmistä arvostava Salo:
Miia

"Salolaiset ovat ottaneet meidät erittäin hyvin vastaan. Ihmiset hakevat kontaktia ja tulevat rupattelemaan tavalla, jota pääkaupunkiseudulla ei juuri koe. Ystävällisyys ja ihmisläheisyys on ollut ilahduttavaa." Tanskasen mielestä yhteisöllisyyden arvostaminen näkyy myös tapahtumatarjonnassa. "Iltatori on aivan käsittämätön juttu. Muutenkin täällä tapahtuu joka viikonloppu jotain ja harrastusmahdollisuudet ovat todella hyvät.

Työ moottoritien päässä:
Piia-Riina

Piia-Riina Ihander kulkee kimppakyydillä työpaikalleen Helsinkiin Salon Hajalasta. Piia-Riinan kotoa on matkaa Hajalan moottoritieliittymään 2 km ja kimppakyytiläisten kokoontumispaikalle Halikon liittymään 5 km. Matka-aika Pitä-jänmäen toimistolle on 1 tuntia 15 minuuttia. "Työmatkan kesto on mielestäni sopiva, kun ottaa huomioon kaikki edut mitkä asumisesta Salossa saamme", Piia-Riina kertoo.

Elixir testasi kesällä 2017 - Hyvän elämän Salo

Salo on urheiluhullun ja liikunnan harrastajan taivas ja luontomatkailijan unelmien täyttymys. Teijon kansallispuisto ja kaunis luonto, Salon urheilupuisto ja monipuoliset aktiviteetit, maukasta lähiruokaa sekä Suomen paras tori. Siinä muutama syy ihastua Saloon.