Odota hetki...
Odota hetki...

Hintavertailu -
Onko kotikaupungissasi elämä liian kallista?

Suomi on kallis maa, mutta paikalliset erot hinnoissa ovat suuret. Veimme hintavertailun ruokakoria pidemmälle, kun totesimme, että Helsingin keskustassa eläminen on kultaakin kalliimpaa.

Jos kaupungilla käydessä parkkiautomaatti vaatii maksuksi kymmentä euroa, tai pulla ja kahvi maksaa paljon enemmän kuin vitosen, voi kysyä onko se sen arvoista? Saatko rahalle vastinetta? Entä kun menet kotiin ja katsot mitä tililläsi on jäljellä asuntolainan maksun jälkeen?

Kolme tärkeää hintatietoa
Asunnon neliöhinta Helsinki 4901 e
Asunnon neliöhinta Salo 1306 e

Johtopäätös: Salossa on varaa asua huomattavasti väljemmin, kun jokainen perheenjäsen voi saada oman huoneen.

Paikoitusmaksu Helsinki 5,60 e/h, 36 e/vrk
Paikoitusmaksu Salo 0 e ympäri vuorokauden

Jos pikkujouluaikana jättää auton parkkiin kaupungille yöksi ja seuraavaksi päiväksi, Salossa se ei maksa mitään. Helsingissä kukkaro kevenee helposti 36 eurolla.

Ratsastustunti Helsinki 50 e/h
Ratsastustunti Salo: 25 e/h

Salossa harrastaa halvemmalla ja perheellä on varaa kustantaa lapsilleen näiden haluamia harrastuksia.

Hintoja vertaillessa kannattaa ottaa huomioon, että edullisempi ei ole huonompi. Saman saa Salossa paljon halvemmalla. Lisäksi kaupan päälle tulee paljon muuta hyvää, kuten ajansäästöä, koska Salossa liikkuu helpommin. Moni Salossa asuva käy Helsingissä töissä - eikä työmatkaan kulu sen enempää aikaa kuin pääkaupunkiseudulla asuvilla ja liikkuvilla.

Yksiö voi maksaa omakotitalon verran

Enää ei tarvitse muuntaa euroja mummonmarkoiksi huomatakseen, että kodin hankkiminen voi olla todella kallista. Esimerkiksi kerrostaloyksiö maksaa Helsingissä helposti salolaisen omakotitalon verran. Netistä löytyi lokakuussa 2018 mm. tällaisia myyntihintoja:

Salo-NATIIVI-asuntojen-hinnat-vertailu-1097x482.jpg
Vaihda kallis elämä rikkaaseen ja lainataakan alla pinnistely vapauteen

Kun hinnat karkaavat käsistä, moni miettii onko tässä enää mitään järkeä. Voisiko jokapäiväistä elämää elää laadukkaammin, mukavammin ja antoisammin?

Ihmiset ovat kertoneet, että Saloon muutettuaan aikaisemmin niin kallis elämä vaihtui aidosti rikkaaksi elämäksi. Elämään löytyi laatu ja ilo. Arkielämän luksusta on, kun perheellä on enemmän yhteistä aikaa ja mahdollisuus harrastaa.

Halvemmat elinkustannukset, väljä asuminen ja pienempi asuntolaina, lyhyet välimatkat ja harrastukset lähietäisyydellä. Näistä on rikas elämä tehty. Moni onkin jo tehnyt tärkeän päätöksen ja muuttanut Saloon. Viihtyisään kaupunkiin, jossa luonto ja palvelut ovat lähellä ja elämä ei ole pelkkää suorittamista.


Hintaesimerkit:
Myytävät asunnot, Oikotie ja Etuovi, lokakuu 2018
Asuntojen neliöhinnat asuntojenhinnat.fi, Suomen kalleimmat kunnat neliöhintojen mukaan
Ratsastustunnit ja paikoitusmaksut netissä ilmoitettujen hinnastojen perustella
#Suosittelen Saloa / Valokuvaus Teijon kansallispuistossa

Kamera mukaan ja luontoon! Syntyperäinen salolainen viehättyy yhä uudelleen Teijon kansallispuiston luonnonkauniista maisemista.

#SuosittelenSaloa / Pääkaupunkiseudulla pendelöijänä

Koti Salossa, työ Helsingissä. Näitä en vaihtaisi pois. Moottoritie ja juna yhdistävät Karoliinan elämän kahden kaupungin kanssa. Salossa hän viihtyy perheensä parissa ja elää tapahtumarikasta elämää.

#SuosittelenSaloa / Yrittäjä-Nina Mathildedalissa

Suloista tunnelmaa ja toteutettuja yrittäjäunelmia Mathildedalin ruukkikylässä. Mikä tekeekään elon täällä niin ihanaksi? Mistä syntyy viihtyminen, onni ja rakkaus.

#SuosittelenSaloa / Muusikko Teppo Mäkynen

Salossa musiikin tielle astunut jazzmuusikko Teppo Mäkynen kertoo suhteestaan kotikaupunkiinsa. Salossa on sopivasti rytmiä, aivan kuten musiikissakin.

#SuosittelenSaloa / Kaupunginjohtaja Salon torilla

Ja parasta Salossa on... Kaupunginjohtajamme kertoo Salon torilla omat kokemuksensa.

#SuosittelenSaloa / Salossa tapahtuu

Salossa on runsaasti kokemisen arvoisia tapahtumia moneen makuun ja kaikenikäisille.


Tervetuloa Saloon www.saloon.fi/asuviihdy