Odota hetki...
Odota hetki...

Ihmistä arvostava Salo

"Olin hyvin hämmästynyt kun varasin hammaslääkäriaikaa Salossa ensimmäisen kerran. Virkailija pahoitteli syvästi kun saattoi antaa ajan vasta kolmen viikon päähän. Sanoin vain että kyllä se käy, varataan aika sitten sieltä", kertoo Helsingissä 15 vuotta asunut Miia Tanskanen. "En päässyt Helsingissä asuessani kertaakaan julkiseen hammashoitoon". Neuvola-ajan varaamisesta Tanskasella on vastaavanlainen kokemus. "Salossa neuvolasta pahoittelivat, kun oma neuvolahoitajamme oli lomalla ja jouduimme odottamaan kaksi viikkoa. Etelä-Töölössä asuessamme neuvola-ajat olivat niin täyteen varattuja, että lapsemme synnyttyä keskikesällä, saimme normaalit neuvola-ajat rullaamaan vasta syyskuussa."

Tanskanen on kotoisin Uudestakaupungista ja hänen miehensä Janne Kaarinasta. Elämän varrella useampikin asuinpaikkakunta on tullut tutuksi, mutta Salo oli kummallekin ennestään vieras paikka. "Saatuamme lapsen oli selvää, että haluamme antaa hänelle lapsuuden, joka muistuttaa omia lapsuudenkokemuksiamme pienessä kaupungissa. Salo vaikutti sijainniltaan sopivalta, sukulaiset Turussa ovat lähellä eikä työ Helsingissä ole liian kaukana", Tanskanen kertoo.

Vuoden kuluttua perhe muutti Saloon vuokralle ja on sittemmin alkanut rakentaa omaa taloa keskustan liepeille. "Elämä Helsingissä oli täysin erilaista. Jälkeenpäin olemme harmitelleet vain sitä, että emme muuttaneet Saloon aiemmin", Tanskanen kertoo. "Elämänlaatumme on täällä aivan toista, palveluiden ja asumisen hintataso edullinen ja lapseni onni on että hän voi itsenäisesti mennä naapuriin ja lähteä ulos leikkimään.".

"Salolaiset ovat ottaneet meidät erittäin hyvin vastaan. Ihmiset hakevat kontaktia ja tulevat rupattelemaan tavalla, jota pääkaupunkiseudulla ei juuri koe. Ystävällisyys ja ihmisläheisyys on ollut ilahduttavaa." Tanskasen mielestä yhteisöllisyyden arvostaminen näkyy myös tapahtumatarjonnassa. "Iltatori on aivan käsittämätön juttu. Muutenkin täällä tapahtuu joka viikonloppu jotain ja harrastusmahdollisuudet ovat todella hyvät. Luistelukentät ovat ilmaisia, uimahalli ja urheilupuisto ovat huippuluokkaa".
Palveluiden laatu on Tanskasen mielestä yleisesti ottaen erinomainen. Säästöt toki näkyvät, mutta verrattuna perheen aiempiin kokemuksiin Salon palvelutaso on todella laaja ja toimiva. "Myös tapa hoitaa asioita on erilainen kuin mihin olimme tottuneet. Täällä viranomaisilla ja asiakaspalvelijoilla on yksilöä arvostava tapa toimia."

Miia_Tanskanen.jpg


Tervetuloa Saloon www.saloon.fi/asuviihdy