Odota hetki...
Odota hetki...

Rannikkoreitti

Etusivu Rannikkoreitti

Meillä on pyöräilijän luonto

Rannikkoreitti: Salo - Teijon Ruukkikylät - Kemiönsaari - Kasnäs - Hanko - Tammisaari

Hyppää pyörän selkään ja polje Salosta saaristoon, jatka siitä eteenpäin meriteitse Hankoon ja Tammisaareen. Poikkea matkan varrella olevissa idyllisissä ruukkikylissä, virkistäydy reitin varrella olevilla uimapaikoilla, ihaile Suomen luonnon rauhaa kansallispuistoissa. Poljet idyllisellä maaseudulla ja kauniissa saaristossa. Koko reitillä on pituutta reilu 200 km, josta osa tehdään meriteitse.

Rannikkoreitti-pyöräreitti lähtee Salosta ja jatkuu Teijon kansallispuiston maisemiin kolmen ruukkikylän - Kirjakkalan, Teijon ja Mathildedalin - kautta. Kesällä 2019 pyöräreittimme laajenee entisestään ja voit poiketa reitiltä Särkisaloon, missä on useampi idyllinen kesäkahvila.

Strömman kanavan kautta siirrytään Kemiönsaarille, jossa reitti jatkuu Kasnäsiin asti. Kasnäsista voit jatkaa lautalla ulkosaaristoon Rosalaan ja Hiittisten kyliin tai vierailla Högsåran saarella. Matkaa voi jatkaa myös Örön linnakesaarelle, jossa voit liikkua pyörällä. Kasnäsista voi siirtyä myös meriteitse Hankoon, Suomen eteläisimpään kärkeen. Hangosta voi jatkaa polkien Tammisaareen. Tammisaaresta voi ottaa suunnan pohjoiseen ja sitä kautta päätyä takaisin Saloon.

Reitti on kohtalaisen helppo, suhteellisen turvallinen ja sopii liikuntaa jonkin verran harrastavalle. Reitti on pääosin kumpuilevaa ja suhteellisen tasaista maastoa. Matka soveltuu parhaiten aikuisille ja nuorille. Pyöräilyreitti kulkee pääosin jo olemassa olevia kevyen liikenteen väyliä, yleisiä ja yksityisteitä, metsäteitä ja kunnostettuja polkuja pitkin. Reitin yleisen tien osuuksilla on syytä noudattaa varovaisuutta.

Rannikkoreitillä on myös pyöränvuokraamoverkosto

Mathildedalin Ruukkikylä:
Teijon Ruukkikylä:
Kirjakkalan Ruukkikylä:
Teijon kansallispuisto:
www.rannikkoreitti.fi:
Rannikkoreitti kartta.png