Odota hetki...
Odota hetki...

Salo Foodventure

Tervetuloa makumatkalle herkkujen Saloon
Salo Foodventure -kartta

Salo on herkkusuille vierailun arvoinen paikka. Idyllisissä kahviloissa, persoonallisissa ravintoloissa ja maaseudun ruokapaikkojen keittiöissä loihditaan paikallisista raaka-aineista makuelämyksiä sesonkien mukaisesti niin suomalaiseen kuin skandinaaviseen makuun. Juomaksi voit valita vaikka paikallista omenamehua, kylillä pantua olutta tai muita huolella valittuja juomia. Voit nauttia vastapaahdetusta kahvista ja uunituoreista leivonnaisista viihtyisissä kahvilamiljöissä. Nauti ja ihastu!

Salossa kasvaa merkittävä osa Suomen leipäviljasta sekä monipuolisesti kasviksia, vihanneksia ja marjoja. Maaseudulla kasvatetaan pihvikarjaa, lampaita, kalkkunoita ja muuta lihaa, metsän antimista saadaan riistaa sekä vesistöstä pyydetään kalaa ja rapuja. Torilta ja tilapuodeista voit ostaa suoraan paikallisesti tuotettua lähiruokaa. Päivittäistavarakaupasta löydät paikalliset elintarvikkeet, hillot, mehut ja muut herkut. Nauti ja ihastu - herkkujen Salo on ulottuvillasi!

Varsinais-Suomea kutsutaan Suomen ruokakulttuurin kehdoksi, sillä meren läheisyys loi vilkkaat yhteydet länteen ja itään. Aikojen alussa uudet ruokatuotteet saapuivat meriteitse Suomeen, josta ne levisivät kartanoiden, ruukkien ja pappiloiden taloudenhoitajien välityksellä maataloihin. Rannikon talollisilla oli myös omat paattinsa seilaamassa lähinaapureiden satamiin. Tuliaisina saatiin aina jotain uutta. Näin ruokakulttuuri levisi yhä laajemmalle.