Odota hetki...
Odota hetki...

Apua, tukea ja yhteyksiä

Salon kaupunki yhteistyökumppaneineen tarjoaa apua, tukea ja yhteyksiä salolaisille ja Saloon sijoittuville yrityksille. Salo on oiva paikka yrityksille. Kaupunki on sopivan pieni, mutta kuitenkin mahdollisuuksiltaan suuri. Mahdollisuuksien toteutumisesta todistaa paitsi salolainen elinkeinohistoria myös tuoreet esimerkit menestyksestä ja onnistuneista sijoittumisista.

"Salon kaupungilla ja yhteistyöverkostolla on vahvaa osaamista ja näyttöjä uusien yritysten sujuvasta ja nopeasta sijoittumisesta kaupunkiin." Varatoimitusjohtaja Topi Manner, Nordea Pankki Suomi Oyj (www.nordea.fi)

Salossa ei tarvitse yrittää yksin. Verkostot ja pienen kaupungin välittömät yhteydet varmistavat, että tieto, palvelu ja yhteys löytyvät tarvittaessa.

"Erinomainen alihankintaverkosto ja osaava työvoima takaavat, että Salossa suunnitellut ja valmistetut tuotteet ovat huippulaatua." Perustaja Pekka Aura, Satel Oy (www.satel.com/fi)

Sijoittumisneuvonnan asiantuntijat pystyvät satojen neuvontatilanteiden kokemuksella vastaamaan kaikkiin kysymyksiin, jotka askarruttavat yrityksen uutta sijaintipaikkaa etsivän mieltä. Yrittäjä ei Salossa juokse viranomaiselta toiselle, vaan tilat, tuet, luvat ja työvoima tuodaan sopivasti kokonaisuutena tarjolle.

"Esimerkiksi lupa-asioiden käsittelyssä kaupungin koneisto toimi kokonaisuudessaan oikein hyvin." Lääketuotannon toimitusketjun johtaja Virve Laitinen, Orion Oyj (www.orion.fi).

Sijoittumispalvelut

Salon kaupunki ja Yrityssalo tarjoavat kokonaisvaltaista sijoittumispalvelua. Kokonaisuus kattaa tiedot ja yhteydet kaikkiin tarvittaviin tila-, tontti-, lupa-, työvoima-, koulutus-, verkosto- ja rahoituspalveluihin.

Yrityspalvelut

Salossa yrityspalvelut löytyvät kootusti kaupungin elinkeinoyhtiöstä Yrityssalo Oy:stä. Yrityssalon neuvontapalvelut kattavat alkavan, toimivan ja kasvavan yrityksen tarpeet.

Ajankohtaiset tilaisuudet ja koulutukset

Yrityssalo Oy järjestää koulutuksia ja tilaisuuksia yrityksille ja yrittäjäksi aikoville. Teemat vaihtelevat rahoituksesta markkinointiin ja kansainvälistymiseen. Tilaisuuksien esiintyjät ja kouluttajat tuovat aina tuoreimman tiedon yritysten kasvun ja kehittymisen tuista ja mahdollisuuksista.

"Kaupungin työntekijöiltä saa korvaamatonta apua ja tukea." Toimitusjohtaja Pekka Riippi, Nordic ID Oy (www.nordicid.fi)

Yritysverkostot

Osallistumalla Yrityssalon tilaisuuksiin tutustut yrittäjäkollegoihin - oman toimialasi kilpailijoihin, alihankkijoihin ja mahdollisiin partnereihin. Yritysalueyhteistyö on voimissaan Salossa ja se tarjoaa hyvän vaikutuskanavan ja verkoston uudellekin yrittäjälle. Salon alueella toimii myös useita yrittäjäyhdistyksiä sekä kauppakamariosasto, joiden kautta voit päästä mukaan yrittäjien yhteistyöhön. Tervetuloa mukaan!

Yritystuet, yritysrahoitus, kehittämistyökalut

Salo on nimetty äkillisen rakennemuutoksen alueeksi vuoden 2015 loppuun asti ja korotetun yritystuen alueeksi vuoden 2017 loppuun asti. Salossa yrityksen on mahdollista hakea avustusta oman liiketoimintansa kehittämiseen.

Avustuksia on monenlaisia ja niitä myöntää moni viranomainen. Yrityssalon asiantuntijoilla on aina tuorein tieto tukimahdollisuuksista, joten kokonaisvaltaisimman katsauksen kehitys-, investointi- ja energiatuista ja yritysrahoituksesta saa osallistumalla Yrityssalon tilaisuuksiin tai ottamalla yhteyttä asiantuntijaan Yrityssalossa.

Koulutus

Salossa valmistuu nuoria ja aikuisia osaajia laajasti eri ammatteihin. Salon seudun koulutuskuntayhtymän koulutustarjonta kattaa myös oppisopimuskoulutuksen, täydennyskoulutuksen ja räätälöidyt rekrytointikoulutukset. Oppilaitos tekee tiivistä yhteistyötä salolaisten ja Saloon sijoittuvien yritysten kanssa, jotta koulusta valmistuu parhaita ammattilaisia työmarkkinoille nyt ja tulevaisuudessa. www.sskky.fi

Turun ammattikorkeakoulun Salon toimipisteestä valmistuu joka vuosi sosiaali- ja terveydenhuollon sekä liiketalouden ammattilaisia. Turussa, vain puolen tunnin matkan päässä, on puolestaan tarjolla koulutusmahdollisuuksia ja vastavalmistunutta työvoimaa kuuden korkeakoulun voimin - myös ruotsiksi.

Työvoima

Työ- ja elinkeinotoimiston Salon konttorilla tunnetaan salolainen työvoima. TE-toimiston asiantuntijat pystyvät tekemään rekistereistään täsmähakuja rekrytoinnin avuksi. Lisäksi Saloon on rakentunut erilaisten hankkeiden ja huippuosaajien omatoimisuuden myötä verkostoja, joiden kautta saadaan yhteys erityisesti Nokia-taustaisiin ammattilaisiin.

Työttömän työllistämiseen on Salossa mahdollista saada TE-toimiston ja Salon kaupungin maksamaa palkkatukea. Kriteereistä ja tukiosuuksista saat lisätietoa TE-toimistosta ja Yrityssalosta. www.te-palvelut.fi

"Etsimme sopivia osaajia pitkään. Mietimme sijoittumista ulkomaillekin. Onneksi löysimme Salon, sillä vain neljä kuukautta toimiston avaamisesta olivat ensimmäiset Salossa kehitetyt tuotteet käytössä asiakkailla." Toimitusjohtaja Tommi Salaspuro, Mediconsult Oy (www.mediconsult.fi)