Odota hetki...
Odota hetki...

TIEDOTE 17.8.2017

Suomen nopeimmin kasvava teknologiayritys Nordcloud avaa Salossa uuden toimipisteen

Salon toimipiste tulee työllistämään Salon IoT Campuksella useita kymmeniä IT-asiantuntijoita.

Nordcloud - Deloitten mukaan Suomen nopeimmin kasvava teknologiayritys ja yksi Euroopan johtavista IT-pilviteknologian asiantuntijoista - on avannut Helsingin pääkonttorinsa rinnalle toimipisteen teollisen internetin ja digitalisuuden osaamiskeskittymään Salo IoT Campukselle. Nordcloud tulee työllistämään Salossa useita kymmeniä pilviarkkitehtejä, eli IT-pilviteknologian huippuosaajia tukemaan asiakkaidensa liiketoiminnan digitalisaatiota ja kilpailukykyä. Lisää

TIEDOTE 18.5.2017 klo 9.00

Jukka Vakulasta Salo IoT Park Oy:n toimitusjohtaja

DI Jukka Vakula (42) on nimitetty Salo IoT Park Oy:n toimitusjohtajaksi. Salo IoT Park Oy on Salon kaupungin ja paikallisten sijoittajien perustama kiinteistöyhtiö, joka omistaa Nokian sekä Microsoftin käytössä olleet tuotekehitys- ja tuotantotilat Salon Meriniityssä. Näitä Saloon perustetun teollisen internetin osaamiskeskittymän toimitiloja markkinoidaan Salo IoT Campus -nimellä. Vakula siirtyy Salo IoT Parkiin Technopolis Oyj:n palveluksesta, jossa hän toimii yksikön johtajana Helsingin alueella.

- Jukka Vakulalla on juuri sitä laaja-alaista toimitilaosaamista, jota Salo IoT Park tarvitsee. Fyysisten tilojen lisäksi on myös oltava näkemys siitä miten kiinteistön työpaikkapalvelut järjestetään ja minkälaisilla toimenpiteillä luodaan ja ylläpidetään yhteisöllisyyttä monen toimijan työyhteisössä, summaa Salo IoT Parkin hallituksen puheenjohtaja Petri Olkinuora.

- Näen Salo IoT Campuksen loistavana alustana rakentaa jotain uutta toimialalle ja mahdollisuutena yhdistää Salon maailmanluokan osaaminen ja kansainväliset IoT-toimijat. Salo IoT Campus tulee olemaan aktiivinen ja puitteiltaan ensiluokkainen kohtaamispaikka molemmille. Salo IoT Campuksesta kehitetään kansainvälisen tason osaamiskeskittymä, joka tulee vastaamaan asiakkaiden haastavimpiinkin vaatimuksiin, sanoo elokuun alussa tehtävässään aloittava Vakula.

- Tulen innolla Salo IoT Campuksen kehittämiseen mukaan heti alusta lähtien. Tuon mukanani kokemusta niin palvelu- kuin kiinteistöliiketoiminnasta, Vakula jatkaa.

Jukka-Vakula-Salo-IoT-Campus.jpg

Lisätietoja:

Hallituksen puheenjohtaja Petri Olkinuora, Salo IoT Park, 0400 333 256

Toimitusjohtaja (3.8.2017 alkaen) Jukka Vakula, Salo IoT Park, 040 761 7287

Salon IoT Campuksella on modernia ja monipuolista toimisto-, tutkimus-, koulutus- ja tuotantotilaa yhden katon alla 90 000 m2. Campuksella panostetaan sopivien tilojen tarjoamisen lisäksi myös palveluihin ja erityisesti liiketoiminnan kehittämisen tukeen. Tätä tarkoitusta varten alueelle kootaan teollisen internetin osaamista sekä tietoa kehittävien yritysten, oppilaitosten ja tutkijoiden ekosysteemi. Tavoitteena on rakentaa Salon IoT Campuksesta tunnettu ja laajalti käytetty teollisen internetin osaamisen ostoskeskus.

www.saloiotcampus.fi
www.saloiot.fi
Facebook
Youtube
Twitter


TIEDOTE 2.3.2017

Microsoft Mobile Asset Management Oy:n ja Salo IoT Park Oy:n välinen kiinteistön kauppakirja allekirjoitettiin tänään

Yksi Salon osaamiskeskittymän muodostamisen konkreettinen virstanpylväs saavutettiin tänään, kun myyjän Microsoft Mobile Asset Management Oy:n ja ostajan Salo IoT Park Oy:n välinen kiinteistön kauppakirja allekirjoitettiin. Salo IoT Park Oy, jonka osakkaita ovat Salon kaupunki, 4capes Oy, Lounaismaan Osuuspankki Oy, Lounea Oy, Aurora Ventures Oy ja Hans Strömberg, saa hallintaansa kiinteistön, jonka suojissa on kehitetty maailmanlaajuisesti merkittävää matkapuhelin- ja älylaiteliiketoimintaa.

-Näiden tilojen käyttäjät antavat varmasti jatkossakin aihetta globaaleihin menestystarinoihin, toteaa Salo IoT Parkin hallituksen puheenjohtaja Petri Olkinuora. Kun toiminta käynnistyy, täältä saa paitsi työtilaa, myös virikkeitä ja asiantuntija-apua liiketoiminnan kehittämiseen missä päin vain Saloa ja Varsinais-Suomea.

Kiinteistön ja irtaimiston kokonaiskauppahinta on 6 200 000 euroa. Omalla tontilla sijaitsevan korkeatasoisen kiinteistön rakennusten lattiapinta-ala on noin 90 000 m2.

Osakeyhtiö muodostettu

Salo IoT Park Oy perustettiin 16.2.2017. Yhtiön hallituksen jäsenet ovat Antti Rantakokko, Petri Olkinuora (puheenjohtaja), Jorma Nieminen, Jukka Hulkkonen, Veli-Matti Viitanen, Chunyan Mei-Kuusinen ja Hans Strömberg.

Salo IoT Parkin hallitus nimesi tänään Mika Mannerveden osakeyhtiön toimitusjohtajaksi. Salon kaupungilla kaupunkikehityspalveluita johtava Mannervesi vastaa toistaiseksi toiminnan käynnistämisestä.

Omistajuus vaihtuu 31.3.2017

Kauppakirjan mukaan kiinteistön omistajuus siirtyy Salo IoT Parkille 31.3.2017. Yhtiö ryhtyy kehittämään kiinteistössä korkean teknologian IoT-osaamiseen keskittyvää keskusta, johon arvioidaan muuttavan kymmeniä alan toimijoita ja palveluntuottajia. Uusi omistaja voi tehdä uusien toimijoiden kanssa vuokrasopimuksia huhtikuusta 2017 alkaen. Osaamiskeskittymään on jo suunnitteilla erilaisia tapahtumia.

-Avointen ovien tilaisuus yleisökierroksineen järjestetään heti kun mahdollista, lupaa toimitusjohtaja Mannervesi. Osaamiskeskittymä ei voi toimia suljettuna, vaan toivotamme koko yhteisön tervetulleeksi mukaan katsomaan ja kehittämään toimintaa.

Lisätietoja:
Mika Mannervesi, toimitusjohtaja, Salo IoT Park Oy, , puhelin: 044 778 5001

2.3.2017_web.jpg

Kuvassa vasemmalta: Salo IoT Park Oy:n hallituksen jäsenet Chunyan Mei-Kuusinen, Hans Srömberg, Jorma Nieminen ja Jukka Hulkkonen ja Microsoft Mobile Asset Management Oy:n edustajat Timo Ylinen ja Xavier Perrin.

Kuvan voi ladata tästä.
Kampuksen modernit tilat sopivat moneen toimintaan
NUVIZ Oy:n perustaja Marcel Rogella kertoo T&K-tiimin perustamisesta Saloon
Neolitics Oy:n Chief Technology Officer Sean M. Christian kertoo yrityksensä sijoittumisesta Saloon