Odota hetki...
Odota hetki...

TIEDOTE 2.3.2017

Microsoft Mobile Asset Management Oy:n ja Salo IoT Park Oy:n välinen kiinteistön kauppakirja allekirjoitettiin tänään

Yksi Salon osaamiskeskittymän muodostamisen konkreettinen virstanpylväs saavutettiin tänään, kun myyjän Microsoft Mobile Asset Management Oy:n ja ostajan Salo IoT Park Oy:n välinen kiinteistön kauppakirja allekirjoitettiin. Salo IoT Park Oy, jonka osakkaita ovat Salon kaupunki, 4capes Oy, Lounaismaan Osuuspankki Oy, Lounea Oy, Aurora Ventures Oy ja Hans Strömberg, saa hallintaansa kiinteistön, jonka suojissa on kehitetty maailmanlaajuisesti merkittävää matkapuhelin- ja älylaiteliiketoimintaa.

-Näiden tilojen käyttäjät antavat varmasti jatkossakin aihetta globaaleihin menestystarinoihin, toteaa Salo IoT Parkin hallituksen puheenjohtaja Petri Olkinuora. Kun toiminta käynnistyy, täältä saa paitsi työtilaa, myös virikkeitä ja asiantuntija-apua liiketoiminnan kehittämiseen missä päin vain Saloa ja Varsinais-Suomea.

Kiinteistön ja irtaimiston kokonaiskauppahinta on 6 200 000 euroa. Omalla tontilla sijaitsevan korkeatasoisen kiinteistön rakennusten lattiapinta-ala on noin 90 000 m2.

Osakeyhtiö muodostettu

Salo IoT Park Oy perustettiin 16.2.2017. Yhtiön hallituksen jäsenet ovat Antti Rantakokko, Petri Olkinuora (puheenjohtaja), Jorma Nieminen, Jukka Hulkkonen, Veli-Matti Viitanen, Chunyan Mei-Kuusinen ja Hans Strömberg.

Salo IoT Parkin hallitus nimesi tänään Mika Mannerveden osakeyhtiön toimitusjohtajaksi. Salon kaupungilla kaupunkikehityspalveluita johtava Mannervesi vastaa toistaiseksi toiminnan käynnistämisestä.

Omistajuus vaihtuu 31.3.2017

Kauppakirjan mukaan kiinteistön omistajuus siirtyy Salo IoT Parkille 31.3.2017. Yhtiö ryhtyy kehittämään kiinteistössä korkean teknologian IoT-osaamiseen keskittyvää keskusta, johon arvioidaan muuttavan kymmeniä alan toimijoita ja palveluntuottajia. Uusi omistaja voi tehdä uusien toimijoiden kanssa vuokrasopimuksia huhtikuusta 2017 alkaen. Osaamiskeskittymään on jo suunnitteilla erilaisia tapahtumia.

-Avointen ovien tilaisuus yleisökierroksineen järjestetään heti kun mahdollista, lupaa toimitusjohtaja Mannervesi. Osaamiskeskittymä ei voi toimia suljettuna, vaan toivotamme koko yhteisön tervetulleeksi mukaan katsomaan ja kehittämään toimintaa.

Lisätietoja:
Mika Mannervesi, toimitusjohtaja, Salo IoT Park Oy, , puhelin: 044 778 5001

2.3.2017_web.jpg

Kuvassa vasemmalta: Salo IoT Park Oy:n hallituksen jäsenet Chunyan Mei-Kuusinen, Hans Srömberg, Jorma Nieminen ja Jukka Hulkkonen ja Microsoft Mobile Asset Management Oy:n edustajat Timo Ylinen ja Xavier Perrin.

Kuvan voi ladata tästä.
Kampuksen modernit tilat sopivat moneen toimintaan
NUVIZ Oy:n perustaja Marcel Rogella kertoo T&K-tiimin perustamisesta Saloon
Neolitics Oy:n Chief Technology Officer Sean M. Christian kertoo yrityksensä sijoittumisesta Saloon

Lisätiedot

Tilatarpeista voi jo keskustella ja ilmoittaa alustavasta kiinnostuksesta:
Mika Mannervesi
044 778 5001

Lisätietoja korkeakouluyhteistyöstä ja osaamiskeskittymän toiminnasta:
Anita Silanterä
044 7787 706